Στο Μαξίμου το θέμα πρώτης κατοικίας-Διαφωνία Δραγασάκη-Φλαμπουράρη

0
60

Κρίσιμη σύσκεψη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την προστασίας της πρώτης κατοικίας, που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη, θα γίνει το απόγευμα στο Μαξίμου, και στο τραπέζι θα βρεθεί το σχέδιο τού υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη με το οποίο διαφωνούν απολύτως οι διοικητές των τραπεζών.

Η συνάντηση θα γίνει στη σκιά της δημόσιας επισήμανσης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ότι αν δεν βρεθεί αποτελεσματική λύση για το μεγάλο πρόβλημα των «κόκκινων» δάνειων, οι τράπεζες ενδέχεται να χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση με τα βάρη να πέφτουν στους πολίτες. Παρότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επιχείρησε να μιλήσει για παρερμηνεία των δηλώσεών του, το ζήτημα παραμένει, καθώς ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε 2 φορές στον κίνδυνο ανακεφαλαιοποίησης., επιβεβαιώνοντας τη διαφωνία του με το σχέδιο Φλαμπουράρη.

Το πρωθυπουργικό γραφείο θέλει να προστατεύεται η πρώτη κατοικία σε ύψος έως και 250.000 ευρώ, προωθεί «κούρεμα» δανείων 30% και επιδότηση των δόσεων σε δανειολήπτες, που αντιμετωπίζουν δυσκολίς. Οι τραπεζίτες απορρίπτουν το κυβερνητικό σχέδιο και αντιπροτείνουν προστασία πρώτης κατοικίας σε ύψος 70,000 έως 100,000 ευρώ, θέτουν αυστηρές προϋποθέσεις για το «κούρεμα» σε δάνεια», ενώ διαφωνούν και με την επιδότηση των δόσεων των δανείων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here