Στο σκαμνί ο Αμβρόσιος-Για υποκίνηση βίας κατά ομοφυλόφιλων

0
74

Σε δίκη παραπέμπεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος στις 15 Μαρτίου 2018 στο Αίγιο, κατηγορούμενος για υποκίνηση βίας και κατάχrηση του εκκλησιαστικού αξιώματος.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η δικηγόρος Κλειώ Παπαπαντολέων, που ανέλαβε αμισθί την υπόθεση, και αφορά δηλώσεις που έκανε ο μητροπολίτης το 2015 για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Τον Δεκέμβριο 2015, είχε κατατεθεί σχέδιο νόμου το οποίο εξομοίωνε τα δικαιώματα των ετερόφυλων ζευγαριών με αυτά των ομόφυλων. Ο κκ. Αμβρόσιος είχε αντιδράσει σφοδρότατα προτρέποντας το ποίμνιό του σε επίθεση κατά των ομοφυλοφίλων καθώς τους χαρακτήριζε «αποβράσματα» της κοινωνίας: «Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους!».

Στις 16 Ιανουαρίου του 2016, εννέα πολίτες κατέθεσαν μήνυση κατά του μητροπολίτη, η οποία έγινε τελικά δεκτή από τον εισαγγελέα που παρέπεμψε σε δίκη τον Αμβρόσιο.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, κάθε θρησκευτικός λειτουργός που κατά την άσκηση των καθηκόντων του προκαλεί  τους πολίτες σε εχθροπάθεια εις βάρος άλλων πολιτών, τιμωρείται με φυλάκιση έως και τριών ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here