Στο στόχαστρο των Τούρκων και ο πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος

0
152

Στο στόχαστρο τών Τούρκων μπήκε και ο ίδιος ο πρόεδρος τής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Το υπουργείο Εξωτερικών τού απευθύνει συστάσεις να προσέχει τα λόγια του, ώστε να μην προκαλείται περιττή ένταση στις εεληνοτουρκικές σχέσεις.

Οι δηλώσεις που ενόχλησαν τους Τούρκους έγιναν την περασμένη Κυριακή όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του δήμου, Πύδνας- Κολινδρού, Πιερίας.

«Τους λέμε, εδώ είμαστε, να ζήσουμε ειρηνικά, δημιουργικά. Τι πιο απλό, από το να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, τι πιο απλό από το να σεβαστούν το Δίκαιο της Θάλασσας, τη Συνθήκη της Λωζάνης; Μπορεί να μην έχουμε το έδαφος, εκείνο, το οποίο, ιστορικά θα μας αναλογούσε. Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο τόπος, αυτή η Ελλάδα, έχει λόγο και υπόσταση στην ΕΕ. Αυτό καλούμε την Τουρκία να κάνει. Εδώ είμαστε. Διαφορετικά ξέρουμε να είμαστε και απέναντι. Δε το θέλουμε, αλλά αν η ιστορία μας υποχρεώσει, θα το πράξουμε όπως το έκαναν και οι πρόγονοί μας».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι απάντησε:

«Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να απέχει από μια ρητορική η οποία δεν αρμόζει στη θέση του και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει περιττή ένταση».

Στο στόχαστρο των Τούρκων και ο πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here