Στον Λευκό Οίκο ο Αλέξης Τσίπρας-Τραμπ: Είμαστε μαζί σας (Live)

0
46

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
Η συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ ξεκίνησε στις 19:00 οπότε έγινε η επίσημη υποδοχή του πρωθυπουργού από τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών και οι δύο άντρες μετέβησαν στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου όπου είχαν χειραψία μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Η Ελλάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες αλλά κάνει σπουδαίο έργο για την επιστροφή. Θα επιστρέψει σίγουρα» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στη σύντομη δήλωσή του.
«Συνεργαζόμαστε σε μία σειρά από τομείς και για την αναβάθμιση των F 16. Θα συζητήσουμε για επιπλέον τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα εμάς».

Όπως έγραψε νωρίτερα στον λογαριασμό του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται για «μια σημαντική στιγμή για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών στρατηγικών σχέσεων».

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι θα ακολουθήσει μία εποικοδομητική συζήτηση.

Ανέφερε επίσης ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Τραμπ, θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μία ώρα έχει προγραμματιστεί να διαρκέσουν οι συνομιλίες που θα έχουν η ελληνική και η αμερικανική αντιπροσωπεία στον Λευκό Οίκο.

Οι συζητήσεις θα γίνουν σε επίπεδο 1+10 (δηλαδή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ συνοδευόμενος από 10 συνεργάτες του και από ελληνικής πλευράς ο πρωθυπουργός Τσίπρας πλαισιωμένος από 10 υπουργούς και συμβούλους) και ξεκίνησαν στις 19:30 ώρα Ελλάδος (τοπική ώρα 12:30).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here