Στουρνάρας: Δεν παραιτούμαι, εγώ τους βρήκα 750 εκατ για το ΔΝΤ

0
103

Kαμία πρόθεση να παραιτηθεί από τη διοίκηση της Τραπέζης Ελλάδος δεν έχει ο Γιάννης Στουρνάρας, παρά τις σφοδρές επιθέσεις που δέχεται από κορυφαία στελέχη του Σύριζα, αλλά και από την «Αυγή».

Μιλώντας στον Γιώργο Παπαχρήστο (στα ΝΕΑ) αποκάλυψε ότι έχει καιρό να μιλήσει στον πρωθυπουργό, αλλά συνεργάζεται καθημερινά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον συντονιστή της διαπραγματευτικής ομάδας Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Τόνισε, μάλιστα, ότι ο ίδιος βρήκε λύση για τα 750 εκατομμύρια που πληρώθηκαν στο ΔΝΤ.

Διαβάστε τον διάλογό τους:

Η δήλωσή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έγινε στα Νέα και στον Γιώργο Παπαχρήστο:

Στουρνάρας: Δεν παραιτούμαι, γιατί δεν βλέπω τον λόγο ότι πρέπει να το κάνω.

Παπαχρήστος: Μας αφού σας θεωρούν αντίπαλο. Το είπε και ο Λαφαζάνης.
Στουρνάρας: Το είπε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο λέει, αλλά εγώ συνεργάζομαι αρμονικά με την κυβέρνηση για να βρεθούν λύσεις.
Παπαχρήστος: Με τον Τσίπρα μιλάτε;
Στουρνάρας: Οχι, με τον πρωθυπουργό έχω καιρό να μιλήσω, αλλά συνεργάζομαι σε καθημερινή βάση με τον Δραγασάκη και τον Τσακαλώτο. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν ότι εγώ τους βρήκα λύση για να πληρωθεί προχθές η δόση των 750 εκατομμυρίων στο ΔΝΤ.
Παπαχρήστος: Αν βρέθηκαν με τόση ευκολία τα 750 εκατ. που δόθηκαν, φαντάζομαι ότι θα βρείτε και τα υπόλοιπα 500 που απαιτούνται για τη δόση στο τέλος Μαΐου.
Στουρνάρας: Οχι, δεν υπάρχει άλλος λογαριασμός αυτού του είδους. Υποθέτω όμως ότι θα βρεθούν από τα αποθεματικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here