Στουρνάρας σε Μητσοτάκη: Να καταργηθούν πλήρως τα capital controls

0
106

Mετά από 3 χρόνια -όπως ο ίδιος θύμισε δηκτικά για τον Αλέξη Τσίπρα- ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αμέσως μετά τόνισε ότι θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση την πλήρη κατάργηση των capital controls το συντομότερο δυνατόν.

Για τα κόκκινα δάνεια είπε ότι για το θέμα αυτό υπάρχουν δυο λύσεις στο τραπέζι και η κυβέρνηση θα επιλέξει την καλύτερη.

«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, ότι η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό χώρο για να κάνει μεταρρυθμίσεις, για να έχουμε υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης απ’ ό,τι είχαμε μέχρι τώρα. Και η Τράπεζα της Ελλάδος θα είναι αρωγός. Άλλωστε, από το καταστατικό της είμαστε και σύμβουλοι της κυβέρνησης στο πλαίσιο του ευρωσυστήματος και των κανόνων του και του καταστατικού μας. Είμστε πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουμε την κυβέρνηση στις προσπάθειες αυτές. Επιμένουμε ότι αν δεν αλλάξει κάτι και δεν ενταθούν οι προσπάθειες, θα υπάρξει ένα δημοσιονομικό κενό φέτος. Θα είαμστε σε πλεόνασμα 2,9% του ΑΕΠ αντί για 3,5%. Είναι όμως θέμα του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης όχι της Τράπεζας της Ελλάδος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here