«Σβησμένο» από τον χάρτη το Καστελόριζο για την Άγκυρα

0
141

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Aksam» επαναφέρει το σενάριο εξαφάνισης του Καστελόριζου, καθώς σε ομιλία του σε σεμιάριο στην Ακαδημία Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ο αντιναύαρχος Γιαϊτζί υποστήριξε ότι η Ελλάδα καταπατά τα θαλάσσια οικόπεδα της Λιβύης. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στις περιοχές τις οποίες καταπατά. Ο αντιναύαρχος είναι αυτός που σχεδίασε τους χάρτες του 2012 από τους οποίους απουσιάζει παντελώς το Καστελόριζο.

Κατά την ομιλία του, ισχυρίστηκε ότι με τα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τις καταπατήσεις που παρουσίασε, χάλασε τα σχέδια της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Γιαϊτζί, το 15ο οικόπεδο βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας ενώ το 20ό εντός της υφαλοκρηπίδας της Λιβύης, δηλαδή «σβήνει» από τον χάρτη τόσο το Καστελόριζο αλλά και την Κρήτη και ενώνει την ΑΟΖ της Τουρκίας με της Λιβύης, όπως έκανε και ο Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κατά την επίσκεψή του στη Λιβύη, όπου παρουσίασε ανάλογους χάρτες για να επισημάνει ότι η Ελλάδα κλέβει την ΑΟΖ της Λιβύης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here