Γώγος: Το 2021 το άνοιγμα δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων

0
70

Φρένο στο άνοιγμα των σχολείων, ακόμα και των δημοτικών, βάζουν οι ειδικοί τουλάχιστον πριν τις γιορτές. Σημειώνεται πως ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων εμφανίζει κάποια μείωση, ο αριθμός τόσο των νεκρών όσο και των διασωληνωμένων δεν ακολουθεί την ίδια πορεία.

Το άνοιγμα όλων των σχολικών μονάδων τον Γενάρη «βλέπει» ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανέφερε πως η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις της αλλά με τα έως τώρα δεδομένα πιθανότατα τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν μετά τις γιορτές ενώ κάτι τέτοιο ενδέχεται να γίνει και με τα δημοτικά.

«Αυτό που “παίζει” είναι αν θα αρχίσουν στις 14. Αν δεν αρχίσουν στις 14 τα δημοτικά, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές», σημείωσε. Ο καθηγητής είπε ότι υπάρχουν στο συγκεκριμένο θέμα απόψεις και αρνητικές και θετικές και πως αυτό που προβληματίζει είναι η κινητικότητα γύρω από το άνοιγμα των σχολείων που θα επιβαρύνει το σύστημα.

Ο ίδιος ανέφερε για το λιανεμπόριο πως αν ανοίξουν κάποιο τομείς τότε θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και με συνεχή περιοριστικά μέτρα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο με αντίστοιχους όρους να λειτουργήσουν και τα εμπορικά κέντρα. Ωστόσο, σημείωσε πως μάλλον η εστίαση θα είναι ο τελευταίος κλάδος που θα συζητηθεί και φαίνεται πως το άνοιγμά του πάει προς τα πίσω.

«Όλοι είμαστε επιφυλακτικοί γιατί ακόμη υπάρχει η επιβάρυνση στο σύστημα υγείας που μας έχει ταλανίσει και έχω δει πολλές εκπλήξεις με τον συγκεκριμένο ιό», «οι υπολογισμοί πολλές φορές πέφτουν έξω», προειδοποίησε.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΙ ανέφερε πως αν ληφθεί η απόφαση για την άρση των μέτρων τότε τα δημοτικά σχολεία θα είναι από τα πρώτα που μπορεί να ανοίξουν «με την έννοια ότι η αναλογία κόστους-κέρδους είναι σαφώς υπέρ το κέρδους, γιατί τα παιδιά ταλαιπωρούνται πολύ εκτός σχολείου».

Σημειώνεται, πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων είναι διχασμένη και όπως όλα δείχνουν η εισήγηση που θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας προς τον πρωθυπουργό θα παρθεί κατά πλειοψηφία. Έτσι, η όποια απόφαση θα ληφθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αν τελικά θα ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου, ενδεχόμενο το οποίο απομακρύνεται ή αν θα πάνε για του… χρόνου μαζί με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Την Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει διάγγελμα για το lockdown.

Πηγή: flash.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here