Συγκίνηση στην τελευταία ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου στη Βουλή

0
117

Για τελευταία φορά στην παρούσα Βουλή μίλησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ευχαριστώντας τους  βουλευτές όλων των κομμάτων για τη συνεργασία και τις αντιπαραθέσεις επί 26 συνεχή χρόνια. Όπως είναι γνωστό δεν θα μετάσχει στην επόμενη Βουλή, μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να τον αποκλείσει από την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν εμφανώς συγκινημένος και δέχθηκε το χειροκρότημα όσων βουλευτών βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας.

«Δεν θα είμαι μέλος της επόμενης Βουλής αλλά θα είμαι μάχιμος και ενεργός πολίτης που είναι το σημαντικότερο σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα όπως το δικό μας», είπε. «Εύχομαι στην επόμενη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί, ως αξιωματική αντιπολίτευση, τη σημασία της εθνικής ενότητας, όπως αντιλήφθηκε με καθυστέρηση τον αγώνα για τη διάσωση της χώρας. Να αντιληφθεί επίσης τη σημασία και την αξία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και την ανάγκη προστασίας του κύρους του κοινοβουλίου κάτι που ισχύει και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτευσης που διεκδικεί να αναλάβει την κυβέρνηση».

Και πρόσθεσε:

«Αποχωρώ από τη Βουλή των Ελλήνων μετά από 26 χρόνια συνεχούς θητείας στα έδρανα αυτά. Εκλέχθηκα πολλές φορές πρώτος σε δέκα εκλογικές αναμετρήσεις υπηρέτησα κυβέρνηση και κυβερνητική πλειοψηφία έχω διατελέσει αρχηγός κόμματος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης εννέα χρόνια. Ευχαριστώ τους βουλευτές όλων των βουλευτικών περιόδων για τη συνεργασία και τις αντιπαραθέσεις. Λυπάμαι που έτυχε να είναι κολοβή η σημερινή συνεδρίαση λόγω απουσίας της αντιπολίτευσης. Απευθύνομαι σε όλους τους βουλευτές πρωτίστως στην αίθουσα γιατί οι τοίχοι έχουν αυτιά και μνήμη, η κοινοβουλευτική ιστορία είναι το πιο σημαντικό τμήμα της ιστορίας του έθνους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here