Συγκίνηση στο Πανελλήνιο -Πέθανε ο κορυφαίος συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος

0
247

Πέθανε στα 72 του χρόνια, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο Θάνος Μικρούτσικος. Νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και πριν από λίγες μέρες είχε κάνει γνωστό -με ανάρτησή του στο facebook- ότι είχε υποχρεωθεί σε πολλές μεταγγίσεις αίματος. Ζητούσε δε ως χριστουγεννιάτικο δώρο από τους Έλληνες να δώσουν αίμα για όλους τους ασθενείς.

Ο μεγάλος μας συνθέτης πολέμησε τον καρκίνο επί ενάμισι χρόνο, μετά τη διάγνωσή του. Λίγο καιρό μετά την πρώτη διάγνωση πληροφορήθηκε ότι η ασθένεια είχε κάνει μετάσταση στα οστά. Για όλα αυτά μίλησε δημόσια και παλικαρίσια ο ίδιος.

Έγραψε ιστορία με τις δημιουργίες του για πάνω από 50 χρόνια, αλλά ήδη από το 1978 είχε περάσει στην αθανασία με τον «Σταυρό του Νότου», όταν μελοποίησε ποιήματα του σπουδαίου Νίκου Καββαδία.

Συνεργάστηκε με σημαντικούς στιχουργούς, κυρίως, με τον Άλκη Αλκαίο, χαρίζοντάς μας αθάνατα τραγούδια, όπως τη «Ρόζα» και το «Ερωτικό» (ή Πιρόγα), το «Ανεμολόγιο», το «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι», τον «Άμλετ της Σελήνης», τις «Μικρές νοθείες», «Η αγάπη είναι ζάλη», καθώς και με όλους τους κορυφαίους ερμηνευτές. Τη Χαρούλα, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Χρήστο Θηβαίο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here