«Συγνώμη» Τσίπρα στον Τσακαλώτο, γιατί προτίμησε τον Βαρουφάκη…

0
133

Δημόσια συγνώμη ζήτησε, ουσιαστικά, ο Αλέξης Τσίπρας από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για το γεγονός ότι δεν τον όρισε υπουργό Οικονομικών μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αλλά επέλεξε τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Αν δεν υπήρχε ο Τσακαλώτος δεν θα πετυχαίναμε τη συμφωνία με τους εταίρους, αυτό είναι γεγονός», είπε στον Alpha, «και το λέω επειδή τον αδίκησα στον σχηματισμό της κυβέρνησης μετά τις εκλογές».

Ο πρωθυπουργός φάνηκε να έχει μεγάλο άγχος για το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές ο υπουργός Οικονομικών. Γι αυτό και έσπευσε να μιλήσει με μεγάλη θέρμη για εκείνον και να περιγράψει ως λάθος του το γεγονός ότι δεν του ανέθεσε εξαρχής τον ρόλο αυτό. Απαντώντας δε σε ερώτηση της Σοφίας Παπαιωάννου είπε ότι «ναι, θα είναι στους συνδυασμούς του Σύριζα ο Τσακαλώτος».

Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Δραγασάκης είχε υποστηρίξει με θέρμη, μετά τις εκλογές, την υποψηφιότητα Τσακαλώτου για το υπουργείο Οικονομικών, αλλά ο πρωθυπουργός την είχε υποσχεθεί στον Γιάννη Βαρουφάκη ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο -όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο Βαρουφάκης…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here