Συμφωνία Ερντογάν-Τσίπρα: Με καλή πρόθεση τα θέματα των «2» και των «8»

0
54

Με δημοσίευμά της η τουρκική Hurriyet αποκαλύπτει το περιεχόμενο των συνομιλιών του Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ επικαλούμενη δηλώσεις του Τούρκου προέδρου στους δημοσιογράφους.

Έτι, λοιπόν, ο Ερντογάν φέρεται να είπε ότι υπήρξε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθήσουν να αντιμετωπιστεί με καλή πρόθεση το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι παραβίασαν τα σύνορα και τίποτα παραπάνω.

Επίσης, επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας «να καταπολεμήσει τους γκιουλενιστές» και δήλωσε πως εξήγησε στον Έλληνα πρωθυπουργό την επιμονή της χώρας του «για την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών που διέφυγαν στην Ελλάδα».

Άλλο ένα θέμα που τέθηκε κατά τη συνάντησή τους ήταν τη αποκατάσταση του Φετιχιέ τζαμί στην Αθήνα αλλά και αυτό του μουφτή με την τουρκική πλευρά να ζητεί την εκλογή και όχι τον διορισμό του. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, ο Τσίπρας φέρεται να απάντησε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ένα νέο σύστημα εκλογής μουφτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here