Συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου: Αναβαθμίζονται τα F 16

0
2965

Η διαρκής κλιμάκωση τής τουρκικής επιθετικότητας οδήγησαν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας στην απόφαση για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16 τής πολεμικής μας αεροπορίας. Στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος συμφώνησαν το κόστος του προγράμματος να μην ξεπεράσει τα 1,1 δισ. δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ είχε συναντηθεί τόσο με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, όσο και με τον ΑΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Σημειώνεται πως ο κ. Καμμένος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Ουάσιγκτον.

Η αναβάθμιση τού συνόλου ή τής μεγάλης πλειοψηφίας των 123 μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, είχε γίνει για πρώτη φορά γνωστή από τον Ντόναλντ Τραμπ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό, την οποία είχε παρουσιάσει ως επιτυχία για τη στήριξη στην αμερικανική βιομηχανία όπλων και των εργαζομένων της.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έχει προσδιορίσει το κόστος σε 2,4 δισ. δολάρια, ωστόσο ο Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει ότι δεν θα ξεπεράσει τα 1,1 δισ, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά.

Συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου: Αναβαθμίζονται τα F 16

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here