Συμβούλιο Εφετών: Να μην εκδοθεί στην Τουρκία ο Naci Ozpolat

0
126

Δεν θα εκδοθεί στην Τουρκία ο Naci Ozpolat, ο οποίος είχε συλληφθεί για τρομοκρατία μαζί με άλλα οκτώ άτομα, λίγο πριν από την άφιξη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβρη. Την απόφαση έλαβε το Συμβούλιο Εφετών, κρίνοντας πρώυον ότι τα εντάλματα έκδοσης που έχουν σταλεί από τις τουρκικές Αρχές είναι ασαφή και δεν διευκρινίζονται οι αποδιδόμενες πράξεις και δεύτερον ότι κινδυνεύει να δικαστεί εκεί για διαφορετικά αδικήματα από αυτά που εκζητείται.

Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχες, ο Ozpolat είναι αρχηγικό μέλος του ριζοσπαστικού λαϊκού μετώπου και συμμετείχε στον σχεδιασμό της δολοφονίας του γενικού εισαγγελέα τον Μάρτιο του 2015..

«Δεν είναι αδίκημα να ζητάει ο λαός δημοκρατία. Με ζητάνε χωρίς να έχουν στείλει στις ελληνικές Αρχες κάτι χειροπιαστό. Η Τουρκία με ζητά γιατί ήμουν επαναστάτης και αγωνίστηκα ενάντια στο σύστημα. Με ζητούν για μια πράξη την περίοδο που εγώ ήμουν κρατούμενος σε φυλακή στη Γερμανία», είπε ενώπιον του δικαστηρίου ο εκζητούμενος.

Η τουρκική εφημερίδα Χουρριέτ σχολιάζει τη δικαστική απόφαση «Η Αθήνα αρνήθηκε να δώσει τον τρομοκράτη που ήθελε η Άγκυρα». Γράφει δε ότι κατά τη σύλληψή τους στην Αθήνα «είχαν βρεθεί σε τρία διαφορετικά σπίτια νιτρικό αμμώνιο, καλώδια και επιτραπέζια ρολόγια που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή εκρηκτικών, καθώς και πλαστά δελτία ταυτότητας, διαβατήρια και άδειες οδήγησης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here