Συνεχίζονται και σήμερα οι διαπραγματεύσεις στη Γερμανία

0
54

Αισθητές διαφορές εξακολουθούν να επικρατούν ανάμεσα σε CDU, CSU και SPD στα κοινωνικά θέματα κάτι που δεν οδήγησε σε οριστικοποίηση της συμφωνίας τους.

Τόσο η Άγκελα Μέρκελ όσο και ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς εξέφρασαν χθες τη θέλησή τους να καταλήξουν σε συμφωνία, παράλληλα όμως επεσήμαναν πως αναμένουν δύσκολες συνομιλίες, όπως κι έγινε αφού δεν ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ οι διαπραγματεύσεις.

Ο Σουλτς τόνισε πως θέλει να πετύχει «στο μέγιστο δυνατό βαθμό σοσιαλδημοκρατική πολιτική». 

Τα θέματα που εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά αφορούν αιτήματα των Σοσιαλδημοκρατών προπαντός στον τομέα της αγοράς εργασίας και των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ σε συμβιβασμό φαίνεται να κατέληξαν σε ό,τι αφορά το επιδιωκόμενο φρένο στην αύξηση των ενοικίων. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν να διατεθούν τα επόμενα τρία χρόνια συνολικά 4 δισ. ευρώ για τη δημιουργία νέων χώρων στέγασης.

Όσον αφορά στα δημοσιονομικά ζητήματα η συζήτηση συνεχίζεται και σήμερα οπότε αναμένεται να κριθεί οριστικά ποια από τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί θα πραγματοποιηθούν και σε ποιο βαθμό. Ούτως η άλλως τα τρία κόμματα είχαν συμφωνήσει σε μια παράταση δύο ημερών εάν δεν είχε επιτευχθεί ως την Κυριακή τελική συμφωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here