ΣΥΡΙΖΑ: Μένει στην Προανακριτική, χωρίς Τζανακόπουλο-Πολάκη

0
53

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν δέχεται την απόφαση της πλειοψηφίας της Προνακριτικής για τη ΝOVARTIS να αντικατασταθούν οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης, επειδή έχουν κληθεί ως μάρτυρες, αλλά δεν πρόκειται να αποσύρει όλους τους βουλευτές του από την Επιτροπή. Τη θέση του αυτή δημοσιοποίησαν τόσο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης (στον Real fm) όσο και ο βουλευτής Κώστας Ζαχαριάδης (στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ).

«Εμείς θα είμαστε στη διαδικασία παρόντες και παρούσες, θα αναδείξουμε το γεγονός ότι η ΝΔ είναι απολύτως ανελαστική και στραγγαλίζει το Κοινοβούλιο και τη διαδικασία», δήλωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Η ΝΔ αντιλαμβάνεται το Κοινοβούλιο σαν τσιφλίκι της. Θεωρεί με μια αντίληψη ιδιοκτησιακή ότι στο Κοινοβούλιο θα μπορεί να αποκλείει τη συμμετοχή των βουλευτών, όχι της δικής της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά της αντιπολίτευσης. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κάθε κόμματος να ορίζει τα μέλη της επιτροπής και αν κάπου υπάρχει συνάντηση ή σύγχυση αρμοδιοτήτων σε εκείνη τη συνεδρίαση θα μπορούσε να γίνει μία αντικατάσταση και να συνεχίσει η διαδικασία κανονικά», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here