Σύσκεψη στο Μαξίμου για τους μετανάστες: Ναι σε κλειστά κέντρα, όχι σε τόσο πολυπληθή

0
37

Με συμφωνία για την ανάγκη να υπάρχουν κλειστές προαναχωρησιακές δομές για τους μετανάστες στα νησιά, αλλά με διαφωνίες για το μέγεθος και για τον τρόπο λειτουργίας τους, έκλεισε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου των υπουργών Νότη Μηταράκη και Γιώργου Γεραπετρίτη με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τους δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρθηκε στην ανάγκη να οικοδομηθπύν μέτρα εμπιστοσύνης με τους νησιώτες, πράγμα που σημαίνει ότι οι ακρίτες δεν εμπιστεύονται τις κυβερνήσεις. Για να αλλάξει το κλίμα ανακοίνωσε ότι θα γίνονται συστηματικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου και τους δημάρχους Λέσβου, Χίου, Σάμου, κάθε δύο εβδομάδες.

«Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η αποσυμφόρηση των νησιών και οι επιστροφές προς την Τουρκία. Προτεραιότητα πρέπει να είναι η καλύτερη λειτουργία του ασύλου και η ενίσχυση των ιατρικών μονάδων των νησιών ώστε να υπάρχει καλύτερη στήριξη των τοπικών κοινωνιών», είπε ο υπουργός.

«Υπάρχουν σημεία στα οποία εντοπίζονται κάποιες διαφορές. Συμφωνούμε στην ανάγκη να υπάρχουν κλειστές προαναχωρησιακές δομές, αλλά υπάρχουν διαφωνίες για το μέγεθος και για τον τρόπο λειτουργίας τους. Κάθε μέτρο που θα ανακοινώνει η κυβέρνηση θα βοηθά στον περιορισμό των ροών. Οι ανοιχτές δομές θα κλείσουν οριστικά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here