Τα γνωστά καραγκιοζιλίκια σημάδεψαν την επέμβαση στα Εξάρχεια

0
206

Οκτώ οπλισμένοι λιμενικοί -μαζ’ι τους και ένας εισαγγελέας- ξεκίνησαν να πάνε στο κέντρο των Εξαρχείων για να συλλάβουν εμπόρους ναρκωτικών και όπλων. Το σπίτι, στο οποίο θα εισεβαλαν, βρίσκεται υπό κατάληψη διαφόρων εναλασσόμενων κακοποιών εδώ και πολλά χρόνια, στη γωνία Ερρεσού και Θεμιστοκλέους. Και οι πέτρες γνωρίζουν ότι στη γύρω περιοχή δρουν συμμορίες σκληρών ποινικών, οι οποίοι έχουν πάρει τον έλεγχο από τους παλαιούς ρομμαντικούς αναρχικούς. Φοράνε τις κουκούλες τους, παίρνουν τα καλάσνικοφ στα χέρια, και παριστάνουν τους κλασσικούς «μπαχαλάκηδες», επιβάλλοντας τον δικό τους νόμο.

Πώς θα τα έβγαζαν πέρα οι 8 λιμενικοί, χωρίς την ουσιαστική συνδρομή της αστυνομίας; Προφανώς, δεν θα τα έβγαζαν πέρα. Και δεν τα έβγαλαν. Ειδοποιήθηκαν οι κουκουλοφόροι, έσπευσαν επί τόπου, τραυμάτισαν με μαχαίρι όποιον αντιστάθηκε, πήραν υπηρεσιακά όπλα και έφυγαν…άρχοντες.

Από εκεί και πέρα άρχισαν τα γνωστά καραγκιοζιλίκια. Ο ένας τα ρίχνει στον άλλο. Η αστυνομία λέει ότι δεν είχε ειδοποιηθεί για την επιχείρηση, έτσι ώστε να στείλει δυνάμεις της επί τόπου. Το λιμενικό απαντά ότι είχε ενημερώσει το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, εκείνο ανταπαντά ότι τους τηλεφώνησαν όταν τους είχαν ήδη περικυκλώσει οι κακοποιοί και…πάει λέγοντας.

Ελλάς το μεγαλείο σου βασίλεμα δεν έχει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here