Τα κριτήρια για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

0
139

Καταργείται η έκπτωση για πολύτεκνους με εισοδήματα με τη νέα ρύθμιση για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο που ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και το Καλημέρα Ελλάδα, ανακοίνωσε τα κριτήρια για το κοινωνικό τιμολόγιο όπως προβλέπονται στην ΚΥΑ που χωρίζει τους δικαιούχους σε δύο κατηγορίες:
Α. Σε αυτούς που καλύπτουν τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος, οι οποίοι θα απολαμβάνουν έκπτωση που θα φτάνει στο 35%.
Β. Σε εκείνους που καλύπτουν τα κριτήρια του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), οι οποίοι θα απολαμβάνουν έκπτωση της τάξης του 70%.

Η ΚΥΑ θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου και οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν εκ νέου από όλους τους δικαιούχους και εκείνους δηλαδή που είναι ήδη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ θα κατατίθενται στην πλατφόρμα του Κοινωνικού Μερίσματος.

Αλλάζει, επίσης με την ΚΥΑ το πλαφόν των 1500KW, που πηγαίνει στις 1650 KW, δηλαδή θα υπάρχει απόκλιση του 10% ετησίως, για την υπέρβαση στην κατανάλωση.

«Από 0-1600KW η τιμή θα είναι στάνταρ για όλες τις κατηγορίες», σημείωσε ο Γιώργος Σταθάκης σχετικά.

Αναφορικά με τη νυχτερινή χρέωση στο ρεύμα, είπε πως θα έχει «μία ενιαία τιμή» και αναφέροντας ότι εξομοιώνεται με την ημερήσια, υπογράμμισε ότι «μέχρι τις 1600KW κατανάλωσης νυχτερινού, θα δει μείωση στο λογαριασμό του».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε, επίσης και στο ζήτημα του Ταμείου που ιδρύθηκε για την κάλυψη των εξόδων επανασύνδεσης του ρεύματος στα φτωχά νοικοκυριά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here