Τακτική Πόντιου Πιλάτου από τις ΗΠΑ για την κυπριακή ΑΟΖ

0
159

Τακτική Πόντιου Πιλάτου ακολουθεί το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών για το θέμα των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ. Απο τη μια λέει πως στηρίζει το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τους πόρους που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της, αλλά από την άλλη σημειώνει πως οι πόροι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης.

«Η πολιτική των ΗΠΑ στην ΑΟΖ της Κύπρου είναι μακρόχρονη και δεν έχει αλλάξει. Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιήσει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της», είπε αξιωματούχος τού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχολιάζοντας τις απειλητικές δηλώσεις τού Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ ενόψει τής άφιξης στο Οικόπεδο 10 τού σκάφους της ExxonMobil.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης. Αποθαρρύνουμε κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή», πρόσθεσε.

Τακτική Πόντιου Πιλάτου από τις ΗΠΑ για την κυπριακή ΑΟΖ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here