Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ: Ξανασκεφτείτε το ταξίδι στην Τουρκία

0
56

Tαξιδιωτική οδηγία με την οποία καλεί τους Αμερικανούς να αναθεωρήσουν το ταξίδι τους προς την Τουρκία εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, αυξάνοντας την πίεση προς τον Ερντογάν ο οποίος επισημοποίησε την αγορά των S-400 από τη Ρωσία κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πούτιν.

«Τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν πιθανές επιθέσεις στην Τουρκία. Οι τρομοκράτες ενδέχεται να επιτεθούν με μικρή ή καθόλου προειδοποίηση, στοχεύοντας τουριστικές περιοχές, κόμβους μεταφοράς, αγορές/εμπορικά κέντρα, εγκαταστάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, ξενοδοχεία, κλαμπ, εστιατόρια, χώρους λατρείας, πάρκα, μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικούς θεσμούς, αεροδρόμια και άλλους κοινόχρηστους χώρους. Οι τρομοκράτες έχουν στοχεύσει στο παρελθόν Δυτικούς τουρίστες και ομογενείς», γράφει η οδηγία του State Department.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν προχωρήσει σε κρατήσεις δεκάδων χιλιάδων ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και Αμερικανών πολιτών, για εικαζόμενες συγγένειες με τρομοκρατικές οργανώσεις, κατηγορίες που βασίζονται σε ελάχιστα ή μυστικά αποδεικτικά στοιχεία, ενώ είναι πολιτικά παρακινούμενες.

«Ο Αμερικανοί υπήκοοι έχουν επίσης υποβληθεί σε στρατιωτικές απαγορεύσεις που τους εμποδίζουν να αναχωρήσουν από την Τουρκία. Η συμμετοχή σε διαδηλώσεις που δεν έχουν εγκριθεί ρητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας καθώς και οι επικρίσεις κατά της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που ασκείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορούν να οδηγήσουν σε σύλληψη», υπογραμμίζει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here