Τελειώνει η δωρεάν στάθμευση σε σταθμούς του Μετρό

0
38

Tην προκήρυξη διαγωνισμού για την εκμίσθωση δύο ιδιόκτητων χώρων που βρίσκονται κοντά στους σταθμούς του Μετρό «Εθνική Άμυνα» και «Δουκίσσης Πλακεντίας» δημοσίευσε η Αττικό Μετρό. Αυτό σημαίνει ότι μπάινει «τέλος» στη δωρεάν στάθμευση των οχημάτων στους συγκεκριμένους χώρους, οι οποίοι μέχρι σήμερα λειτουργούσαν ως ελεύθεροι χώροι στάθμευσης.

Εξάλλου η αξιοποίηση των δύο ακινήτων εκκρεμούσε εδώ και χρόνια, στερώντας πολύτιμα έσοδα από την Αττικό Μετρό.

Σύμφωνα με την προκήρυξη η πρώτη έκταση, στον σταθμό «Εθνική Άμυνα», έχει εμβαδόν περίπου 6.400 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει 200 θέσεις στάθμευσης. Ο χώρος είχε αρχικά διαμορφωθεί για την εξυπηρέτηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ως ελεύθερος χώρος στάθμευσης και μετεπιβίβασης ΙΧ και αστικών και υπεραστικών λεωφορείων.

Ο χώρος στάθμευσης πλησίον του σταθμού «Δουκίσσης Πλακεντίας» έχει εμβαδόν 15.200 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει περίπου 500 θέσεις στάθμευσης.

Οι ανάδοχοι του διαγωνισμού θα πρέπει να προχωρήσουν σε εργασίες διαμόρφωσης των χώρων εντός εξαμήνου πριν αυτοί λειτουργήσουν ως χώροι στάθμευσης.

Σύμφωνα με τους όρους της μίσθωσης, η χρέωση της στάθμευσης για τις 4 πρώτες ώρες δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2 ευρώ και η 12ωρη τα 6 ευρώ. Οι χώροι στάθμευσης θα πρέπει να λειτουργούν κατ ελάχιστον τις ώρες λειτουργίας του Μετρό, συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και αργιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here