Τελεσίγραφο Καμμένου σε Παπαχριστόπουλο: Παραιτήσου έως αύριο το πρωί, αλλιώς…

0
120

Τελεσίγραφο να παραιτηθεί από βουλευτής και να παραδώσει την έδρα του έως αύριο το πρωί, έδωσε ο Πάνος Καμμένος στον Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο οποίος έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά παραμένει τυπικά βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος τού ζήτησε να παραιτηθεί πριν ξεκινήσει αύριο η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση του Πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Με τον τρόπο αυτό θέλει να περάσει η έδρα στα χέρια τού Τέρενς Κουίκ, ώστε να αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός την ευθύνη. «Εμείς δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλη παράταση της ιστορίας αυτής. Δεν υπάρχει πιθανότητα οι ΑΝΕΛ με όποιο κόστος να επιτρέψουμε μέλος της κοινοβουλευτικής μας ομάδας να εκτελέσει τη Μακεδονία. Αν δεν παραδώσει την έδρα αύριο το πρωί θα διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ. Ο κ. Κουίκ θα επιλέξει αν θα είναι μέλος της ομάδας αποστατών, αν με εντολή του πρωθυπουργού θα μπει στο πάνθεον των αποστατών». 

Ο κ. Παπαχριστόπουλος δεν φαίνεται να πρότίθεται, πάντως, να κάνει κάτι τέτοιο. Όπως έγινε γνωστό σκοπεύει να παραιτηθεί αφού πρώτα ψηφίσει υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Το πιθανότερο, λοιόν, είναι να τον διαγράψει από τους ΑΝΕΛ ο πρόεδρός τους.

Στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας πήραν μέρος η Μαρία Κόλλια Τσαρούχα, ο Αριστείδης Φωκάς, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Κώστας Ζουράρις, ο Κώστας Κατσίκης,  ο Νίκος Μαυραγάνης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, δήλωσε: «Το ερώτημα και το αίτημα του κ. Καμμένου που απευθύνθηκε προς τον κ. Παπαχριστόπουλου ήταν καθαρό και σαφές. Η τοποθέτηση του Παπαχριστόπουλου ήταν ότι έχει δεσμευτεί στον Βούτση να ψηφίσει το πρωτόκολλο και κατόπιν να κρατήσει το λόγο του. Εμείς δεν το δεχτήκαμε. Αν το κάνει, ο Καμμένος θα τον διαγράψει. Ο Κουίκ πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση του με την έδρα που περνάει σε αυτόν».

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here