Τεράστια οικολογική καταστροφή στην Εύβοια- Κάηκαν πάνω από 20,000 στρέμματα δάσους

0
68

Tεράστια οικολογική καταστροφή προκάλεσε η πυρκαγιά στην Εύβοια, κατακαίοντας πάνω από 20,000 στρέμματα πευκοδάσους, πριν καταφέρουν οι ηρωικοί πυροσβέστες να τη θέσουν υπό έλεγχο.

«Από τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν αποτεφρωθεί περίπου 25.000 με 28.000 στρέμματα δάσους, μέχρι τώρα. Δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι. Θα έχουμε πλήρη εικόνα μετά την αντιμετώπιση του φαινομένου», δήλωσε ο διευθυντής Δασών Ευβοίας, Αθανάσιος Ξηρογιάννης. Πρόσθεσε, πάντως, ότι «η έκταση που καίγεται δεν είναι περιοχή Natura. Το δάσος Natura είναι στη Στενή και βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τα μέτωπα της φωτιάς».

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εθελοντές παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή λόγω των διαρκών αναζωπυρώσεων, σε διάφορα μέτωπα της φωτιάς, αν και ευτυχώς οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει.

Στην πληγείσα περιοχή έσπευσε χθες και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σταματώνιτας τις διακοπές του στην Κρήτη. Επί τόπου έφτασε και ο νέος δήμαρχος της Αθήνας (αλλά έως την 1η Σεπτεμβρίου περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας) Κώστας Μπακογιάννης, που επίσης σταμάτησε τις διακοπές του στην Πάτμο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here