Τέσσερις φορές ισόβια στον διαβόητο κακοποιό Κώστα Πάσσαρη

0
73

Σε τέσσερις φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε τον δολοφόνο Κώστα Πάσσαρη -που κρατείται σε φυλακές της Ρουμανίας- το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Η ομόφωνη απόφαση ελήφθη για τις τέσσερις ανθρωποκτονίες που διέπραξε, ενώ του επέβαλε 13 χρόνια για κάθε μία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτινίας και δέκα χρόνια για κάθε μία από τις τρεις ληστείες. Τον αθώωσε για μια δολοφονία, μια απόπειρα και μία ληστεία.

H εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχε ζητήσει να κηρυχτεί ένοχος χωρίς κανένα επαφρυντικό για τους φόνους και τις ληστείες που διέπραξε το 2001.

Η εισαγγελέας τόνισε ότι δεν πρέπει να του αναγνωριστεί καν το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, όπως πρότεινε η υπεράσπισή του, τονίζοντας: «Ο κατηγορούμενος επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στα θύματα του με εμφανή έλλειψη ηθικών αναστολών και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής. Δεν αρκεί η καλή διαγωγή στη φυλακή. Δεν είναι μεταμέλεια οι εκθέσεις ζωγραφικής».

Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι ο Πάσσαρης έχει μετανοήσει για τις πράξεις του και επισήμανε πως δεν αποδέχεται τη ληστεία σε κατάστημα της ΔΕΗ στο Περιστέρι κατά τη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή του ένας υπάλληλος. Πρόσθεσε δε ότι ομολογεί τη δολοφονία ιερόδουλης, Βουλγαρικής υπηκοότητας, παρόλο «που δεν υπήρξε κανένα στοιχεία και καμία μαρτυρία κατά τη διαδικασία».

Αντίθετα, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «αδίστακτο εγκληματία που προσποιείται για τη μετάνοιά του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here