Τετ α τετ Μητσοτάκη-Γιούνκερ: Επί τάπητος οι 15 μεταρρυθμίσεις της ΝΔ

0
37

 

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.). Οι δυο τους στη συνάντηση που είχαν, σε πολύ θετικό κλίμα, συζήτησαν το μέλον της Ευρώπης και τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε στον πρόεδρο της Κομισιόν τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση για τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη θέση της Ελλάδας σε αυτή.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε:

«Οι επόμενοι 15 μήνες θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον της Ευρώπης και η τολμηρή ατζέντα την οποία έχει προτάξει ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα δώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ευκαιρία να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο.

Οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες προτείνει η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως εναρμονισμένες με την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και είναι απολύτως απαραίτητο η Ελλάδα, αυτούς τους 15 μήνες, να βρει τη θέση που της αξίζει στο τραπέζι των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρώπης.

Ζητήματα που αφορούν την κοινή αμυντική πολιτική, τη μεταναστευτική πολιτική, την πολιτική φύλαξης των συνόρων, είναι ζητήματα στα οποία η Ελλάδα έχει – και μπορεί – να συνεισφέρει θετικά στο διάλογο, που ανοίγει για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here