Θα αφήσουμε τον Σόιμπλε να γίνει ο ευτυχέστερος των ανθρώπων;

0
45

Ο ευτυχέστερος των ανθρώπων επί της γης, το βράδυ της Κυριακής, ήταν ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, καθώς είχε γίνει πραγματικότητα ο διακαής πόθος του να διεξαχθεί δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Και επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη που έκανε από το 2011, όταν είχε πείσει τον Γιώργο Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, αλλά τον είχαν σταματήσει οι βουλευτές του: οι Έλληνες, με μεγάλη πλειοψηφία, είπαν «όχι» στα σκληρά μέτρα των μνημονίων, βέβαιοι ότι η επιλογή τους δεν ισοδυναμεί με «ναι» σε έξοδο από την Ευρωζώνη.

Δεν ξέρω αν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε βάλει στοίχημα αυτή τη φορά, όπως το 2011, όταν το έχασε από την Ισπανίδα συνάδελφό του. καταλαβαίνω όμως ότι το πρωτόκολλο τον εμποδίζει να εκδηλώσει τη χαρά του. Επιβεβαιώθηκε ότι όλη η Ευρώπη εξέλαβε το «όχι» των Ελλήνων ως «όχι» στους κανόνες της Ευρωζώνης.

Όλα, λοιπόν, πήγαν σύμφωνα με τις προβλέψεις του. Οι ίδιοι οι Έλληνες, εξουθενωμένοι από τις θυσίες πέντε ετών, είπαν το «όχι» που περίμενε χρόνια για να σπρώξει τη χώρα εκτός ευρώ. Μένει ακόμη ένα βήμα: να επιμείνει ο Αλέξης Τσίπρας στις θέσεις του και να μην παραδοθεί άνευ όρων.

Τότε τα πράγματα θα γίνουν ευκολότερα για τη γερμανική «αλεπού», που πασχίζει χρόνια να πείσει -χωρίς να τα καταφέρνει- την Άγκελα Μέρκελ ότι η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα την αδυνατίσει, αλλά αντίθετα θα την ενισχύσει.

«Δεν θα αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ, το αντίθετο θα συμβεί», συνηθίζει να λέει, σημειώνοντας ότι οι άλλες αδύναμες χώρες έχουν ήδη ξεπεράσει την κρίση και πρωταγωνιστούν στις επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας.

Θα επιδείξει, άραγε, την πρέπουσα ευελιξία ο Αλέξης Τσίπρας; Θα υπερβεί τις εσωκομματικές αγκυλώσεις; Θα αποφασίσει να συγκρουστεί -αν χρειαστεί- με το κόμμα του, ώστε να σώσει την Ελλάδα. Ή θα δώσει το δικαίωμα στον Σόιμπλε να τα πίνει με τους φίλους του στην υγειά μας…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΕΣΡ: Έρευνα για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από ΜΜΕ
Επόμενο άρθροΟ Ρέντσι θα εισηγηθεί Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα
Η Άτροπος είναι γειτόνισά μας. Καθενός και καθεμιάς από μας. Εργάζεται με μειωμένες στο μισό αποδοχές, έχει ήδη περάσει στην ανεργία ή δεν μπορεί καν να βρει την πρώτη της δουλειά. Είναι 30, 40 ή 50 χρονών και δυσκολεύεται πολύ να τα βγάλει πέρα. Σπούδασε, προσπάθησε, ήλπισε, επένδυσε στη γνώση και το ταλέντο. Και τώρα σκέφτεται το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει. Όπως έκαναν στη δεκαετία του '60 οι γονείς της, που πήγαν ως ανειδίκευτοι εργάτες (γκασταρμπάιτερς) στη Γερμανία...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here