Θα πέσει το «κάστρο» Τσίπρα στην Αττική, χωρίς τους πρώτους των πρώτων;

0
41

Χωρίς τους πρώτους των πρώτων στις τέσσερις από τις πέντε εκλογικές περιφέρειες της Αττικής θα διεκδικήσει τη νίκη στις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας. Οι βουλευτές του Σύριζα, που κέρδισαν την πρωτιά στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, βρίσκονται εκτός ψηφοδελτίων -είτε με δική τους επιλογή (οι τρεις), είτε με απόφαση του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού.

Ειδικότερα:

* Στην Α’ Αθηνών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου που είχε τερματίσει πρώτη με διαφορά, θα είναι υποψήφια με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

* Στη Β’ Αθηνών, ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει πάει σπίτι του οικειοθελώς.

* Στο υπόλοιπο Αττικής, ο Αλέξης Μητρόπουλος εξωθείται εκτός ψηφοδελτίων από την ηγεσία, λόγω της υπόθεσης μεγάλης φοροδιαφυγής που τον βαραίνει.

* Στη Β’ Πειραιώς, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του κόμματός του.

Μένει μόνον η Α’ Πειραιώς, όπου θα θέσει ξανά υποψηφιότητα ο Θοδωρής Δρίτσας, παρά τις διαφορετικές αρχικές του σκέψεις. Οι ασφυκτικές πιέσεις του Αλέξη Τσίπρα τον μετέπεισαν, αλλά παραμένει ερώτημα το αν και κατά πόσον θα πάρει ενεργά μέρος στην προεκλογική εκστρατεία…

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι πόσες απώλειες θα έχει ο Σύριζα στο «κάστρο» του, την Αττική, που κυριαρχεί ήδη από το 2012. Ο σχεδιασμός της ηγετικής του ομάδας είναι να τοποθετηθούν επικεφαλής κάποιοι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί. Πόσο αποτελεσματικό θα αποδειχθεί κάτι τέτοιο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here