Θεοδωράκης: Να έρθει το θέμα της Σούδας στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

0
23

 

Να έρθει η συζήτηση του πρωθυπουργού για τη βάση στη Σούδα στη Βουλή ώστε να μην υπάρχει κάτι κάτω από το τραπέζι ζήτησε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ. Όπως είπε, απαιτείται να συμφωνηθεί στη Βουλή για το ποιο πρέπει να είναι το αντίτιμο.

«Περιμένουμε μια υπεύθυνη απάντηση από την κυβέρνηση για το ερώτημα τι θα γίνει με τη Σούδα. Δηλαδή να ξέρουμε τι έχουν βάλει στο τραπέζι και τι περιμένουμε. Ελπίζω να μην ακολουθήσουν τον δρόμο της αδιαφάνειας και να γίνουν όλα φανερά. Η Βουλή να αποφασίσει, να εγκρίνει και βέβαια δια της βουλής ο κόσμος να μάθει τι γίνεται» υπογράμμισε.

Σχετικά με την Κεντροαριστερά και την επικείμενη εκλογή προέδρου, τόνισε ότι υπερασπιζόμαστε να υπάρχει ένας μεγάλος προοδευτικός χώρος απέναντι σε μια Ελλάδα συντηρητισμού και λαϊκισμού.

«Πρέπει να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις του Κέντρου σε μια κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων. Πιστεύω ότι στις εκλογές θα πάνε να ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου κόμματος που θα περιέχει ΔΗΣΥ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ –όλες τις δυνάμεις του Κέντρου- αλλά θα είναι ένα εντελώς νέο κόμμα, με νέα ηγετική ομάδα, νέα όργανα και νέες αρχές» τόνισε.

«Οι πόρτες του νέου κινήματος θα είναι από την μεριά μου ανοιχτές γι’αυτό που ονομάζουμε παραγωγική δημιουργική Ελλάδα» και συμπλήρωσε: «Δεν θα πρέπει τα κόμματα να συγκροτούνται μόνο από παλιά υλικά και παλιό δυναμικό αλλά θα πρέπει να συμμετέχουν σε ένα μεγάλο ποσοστό νέοι άνθρωποι και δεν εννοώ μόνο ηλικιακά».

Για μια σειρά από σημαντικά κοινωνικά ζητήματα που θεσμοθετούνται τον τελευταίο καιρό επεσήμανε: «Δεν συγκυβερνούμε. Το τι αποφασίζει ένα κράτος για τους πολίτες του δεν είναι θέμα της Εκκλησίας και αυτό δεν σημαίνει προσβολή της«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here