Θεοδωράκης: Πραξικόπημα αν μείνουν οι ΑΝΕΛ κοινοβουλευτική ομάδα

0
77

«Πραξικόπημα» χαρακτήρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης τυχόν γνωμοδότηση της Επιστημονικής επιτροπής της Βουλής, που θα επιτρέπει στους ΑΝΕΛ να αποτελούν κοινοβουλευτική ομάδα με 5 βουλευτές, ο ένας εκ των οποίων θα έχει εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων.

«Δεν μπορεί να υπάρχει Κ.Ο. με 3 βουλευτές. Δεν με συμφέρει, αλλά για μένα δεν είναι «τα καλά και συμφέροντα». Αν το κάνει η επιστημονική επιτροπή αυτό, θα είναι πραξικόπημα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού στον Ανέννα.

«Προτείνω μια αλλαγή του κανονισμού: Να δεσμευτούμε ότι εν μέσω κοινοβουλευτικής περιόδου δεν αλλάζουν κόμμα οι βουλευτές. Βέβαια, όταν το είπα στη Βουλή ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννηματά δεν απάντησαν, έμειναν σκυμμένοι στα χαρτιά τους», πρόσθεσε. «Είναι ντροπή οι μεταγραφές βουλευτών. Φεύγουν από τα μικρά κόμματα και πάνε στα μεγαλύτερα. Ποτέ δεν θα δεχόμουν βουλευτή από άλλο κόμμα. Και το έχω αρνηθεί», αποκάλυψε.

Αναφερόμενος στους έξι βουλευτές που δήλωσαν ότι θα στηρίζουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, δήλωσε: «Διπλή η ανηθικότητα των έξι. Και δεν εκπροσωπούν τους πολίτες που τους ψήφισαν και δίνουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here