Θεοδωράκης: Πρώτο αναγκαίο βήμα η συμφωνία με ΠΓΔΜ

1
66

Υπέρ της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ αλλά κατά του πολυνομοσχεδίου τάχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε τη συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων ως «ένα πρώτο αναγκαίο βήμα που πρέπει να γίνει», αναγνωρίζοντας βεβαίως ότι έχει αδυναμίες που πρέπει να συζητηθούν αλλά, όπως είπε, όλοι πρέπει να κινηθούν πέρα από κραυγαλέους τίτλους και εθνικιστικά συνθήματα.

Εξηγώντας τη στάση του απέναντι στη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση, επεσήμανε: «Αν πούμε είμαστε υπέρ της λύσης του Μακεδονικού θα πούνε είμαστε υπέρ του Τσίπρα. Αν πούμε καταψηφίζουμε τα προαπαιτούμενα, θα πουν στηρίζετε το Μητσοτάκη. Προσωπικά δεν καθοδηγούμαι από το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης. Δεν θα γίνω κατσαρίδα της πολιτικής και να θυσιάσω τα πιστεύω μου μόνο και μόνο για να παραμείνω στη θέση μου. Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Γιατί τα προβλήματα δημιουργούνται από αυτούς που έχουν στο μυαλό τους το πολιτικό κόστος. Στη μια άκρη ο λαϊκισμός στην άλλη ο συντηρητισμός», είπε και πρόσθεσε:

«Το Ποτάμι ήταν υπέρ της λύσης του Μακεδονικού από τη γέννηση του. Και δεν θα πω ότι όλες οι χώρες του πλανήτη και σύμμαχοι μας τους λένε Μακεδόνες. Μας επείγει μια καλή συμφωνία με τους γείτονες μας, να μην τους δώσουμε πακέτο στους Τούρκους».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μα είναι τόσο βλακώδη τα επιχειρήματα που θέτει για να δικαιολογήσει τη θέση του να παραδοθεί το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς! Η συμφωνία ανόητε θα σταματήσει τα Σκόπια να παραδοθούν στα χέρια των Τούρκων όταν οι μισοί είναι μουσουλμάνοι; Και όχι μόνο αυτό αλλά θα παραδοθούν έχοντας στα χέρια το όνομα Μακεδονία δίνοντας στους Τούρκους το επιχείρημα που θα τους κάνει να διεκδικήσουν αύριο την υπόλοιπη Μακεδονία! Μα είναι τόσο αφελείς ή μήπως είναι εθνομηδενιστές ή ακόμα χειρότερα δεν τους ενδιαφέρει η τύχη της χώρας αλλά η έξωθεν καλή μαρτυρία που θα τους κάνει με τη βοήθεια των ξένων να διατηρήσουν την εξουσία;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here