Θεοδωράκης: Ταξικός πόλεμος από την κυβέρνηση στους μεσαίους

0
49

Κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για ταξικό πόλεμο που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση απέναντι στη μεσαία τάξη.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρνουν στη Βουλή έναν πολύ βαρύ προϋπολογισμό, καθώς επιφυλάσσουν φόρους γι’ αυτούς που ξεκινούν, που επιχειρούν και που προσπαθούν, ενώ για όλους τους άλλους (άνεργους, φτωχούς, αδύναμους) μία γερή δόση από έμμεσους φόρους.Στον επόμενο προϋπολογισμό θα φορολογήσετε και τις αναμνήσεις, γιατί τα όνειρα τα έχετε ήδη φορολογήσει» είπε ο κ. Θεοδωράκης ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση μοιράζει αυτές τις ημέρες κάτι «υπόλοιπα», αλλά τα έχει πάρει στο πολλαπλάσιο από τους φόρους που έβαλε στον καφέ, τη μπύρα, το τηλέφωνο, τη τηλεόραση, τη βενζίνη, το πετρέλαιο θέρμανσης και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, μέσω της αύξησης του ΦΠΑ.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του υπογράμμισε ότι «αυτός ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να έχει την έγκριση του κινήματός μας. Το Ποτάμι θα επιμείνει να μελετά και να προωθεί σύγχρονες λύσεις. Όχι τις λύσεις που έχουν την έγκριση των συντεχνιών, που επιβάλλουν οι κομματικοί μηχανισμοί, που στηρίζουν τα συμφέροντα των κολλητών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here