Τίμερμανς κατά Ελλάδας για τα κονδύλια για το προσφυγικό

0
30

Αιχμές κατά της Ελλάδας αφήνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς κατηγορώντας τη χώρα μας ότι δεν αξιοποιεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια σχετικά με την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, ο κ. Τίμερμανς σημείωσε μεν ότι η κατάσταση στα ελληνικά έχει βελτιωθεί, σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια, επεσήμανε ωστόσο ότι σε κάποια από αυτά τα πράγματα παραμένουν δύσκολα.

«Κάποιες φορές αναρωτιέμαι, γιατί παίρνει τόσο καιρό να αξιοποιηθεί η μεγάλη χρηματοδότηση που έχουμε θέσει στη διάθεση της Ελλάδας, για να εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα στα νησιά. Θα ήθελα να μάθω γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνει αυτό;» διερωτήθηκε και συνέχισε: «Θα επιμείνουμε με τις ελληνικές Αρχές να κάνουν αυτό πρέπει να γίνει».

Επίσης, ανέφερε ότι συμπάσχει με τους δημάρχους των νησιών που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού καθώς – όπως είπε – νιώθουν εγκαταλελειμμένοι επειδή δεν έχουν την υποστήριξη που δικαιούνται.

Ο κ. Τίμερμανς επεσήμανε ακόμη ότι πρέπει να λειτουργήσει πλήρως η συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και ΕΕ, ώστε να επιστρέφουν πρόσφυγες στην Τουρκία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here