Τιμόνι και στους 17χρονους – Αλλαγές στο δίπλωμα οδήγησης

4
177

Ριζικές αλλαγές στον τρόπο που οι υποψήφιοι οδηγοί έδιναν εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης έρχονται με το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Μάιο.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει αλλαγές στις κατηγορίες διπλωμάτων οδήγησης καθώς και μεταβατικό στάδιο εφαρμογής, με στόχο να αντιμετωπιστούν και τα φαινόμενα διαφθοράς, ενώ αναμένεται να δίνει το δικαίωμα και στους εφήβους των 17 ετών να πιάσουν τιμόνι, υπό κάποιες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, θα υπάρχει συστημα συνοδευόμενης οδήγηησς όπου οι 17χρονοι θα μπορούν να οδηγούν με την παρουσία ενήλικα στο αυτοκίνητο, ενώ θα πρέπει πρώτα να περάσουν από θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.

Το κανονικό δίπλωμα θα εκδίδεται όταν κλείσουν τα 18 και πάλι έπειτα από πρακτική εξέταση.

Οι 17χρονοι θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγούν για διάστημα έξι μηνών ή 100 ωρών, εκ των οποίων οι 10 μπορούν να πραγματοποιηθούν μία ώρα μετά τη δύση του ηλίου.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά δεν είμαστε καλά , αντί να το κάνουν στα 21 , δίνουν δίπλωμα από τα 17; Και μια άλλη παρατήρηση, όλοι εκείνοι της 3ης και 4ης ηλικία που επιμένουν να οδηγούν; είναι κινούμενες βόμβες , μπερδεύουν το φρένο με το γκάζι , δεν καλοβλέπουν , παίρνουν ικανότητα από γιατρούς πληρώνοντας και το ξέρουν όλοι ! γιατι δεν περιορίζει την οδήγηση μέχρι ενός ορίου ηλικίας;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here