Το King George περνά στη Λάμψα, που έχει και το Μεγάλη Βρετανία

0
185

Στη Λάμψα, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» περνά και το γειτονικό King George, με 43 εκατομμύρια ευρώ. Η Λάμψα άσκησε το δικαίωμα προτίμησης (first refusal) για την αγορά του ακινήτου που διαθέτει στον σχετικό διαγωνισμό της Eurobank. Προσέφερε δηλαδή ποσό ίσο με αυτό της υψηλότερης προσφοράς που έλαβε η τράπεζα και η οποία κατά πληροφορίες προήλθε από το σχήμα Hines και Γ. Δασκαλαντωνάκη, το οποίο έχει αποκτήσει και το Athens Ledra.

Όπως αναφέρει το kathimerini.gr τo διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας αναμένεται να συνεδριάσει για το θέμα την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τρίτη. Το πέντε αστέρων εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο King George είναι ήδη από τις αρχές του 2013 ενοικιασμένο από την τράπεζα στη Λάμψα για 10 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για ακόμη δέκα έτη.

Εφόσον ολοκληρωθεί η εξαγορά του η Λάμψα, θα απαλλαγεί των σχετικών οικονομικών υποχρεώσεων. Το ετήσιο μίσθωμα ήταν κατ’ ελάχιστον 700.000 ευρώ πλέον ποσοστιαίου ετήσιου μισθώματος επί των ακαθάριστων εσόδων. Δηλαδή η αξία της 20ετούς εκμίσθωσης θα επιβάρυνε τη Λάμψα με 14 εκατομμύρια τουλάχιστον.

Το πολυτελές ξενοδοχείο είναι δυναμικότητας 102 δωματίων και έχει ανακαινισθεί με επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ από τη Λάμψα, όταν το ανέλαβε. Η διαδικασία πώλησης του ακινήτου ιδιοκτησίας της Eurobank ξεκίνησε φέτος την άνοιξη και η αρχιτεκτονική του διαγωνισμού προβλέπει πως η τράπεζα δεν αναλαμβάνει την υποχρέωση να ολοκληρώσει τη διαδικασία ή να πωλήσει το ακίνητο σε οποιονδήποτε από τους ενδιαφερομένους, ενώ επιφυλάσσει σε αυτήν το δικαίωμα να πωλεί ή να διαθέτει και εκμεταλλεύεται το ακίνητο με οποιονδήποτε τρόπο, οποτεδήποτε, σε οποιονδήποτε και με οποιουσδήποτε όρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here