Το Μαξίμου αδειάζει Καμμένο για το Plan B στη Συμφωνία των Πρεσπών

0
150

Θύελλα προκάλεσε ο Πάνος Καμμένος με τις δηλώσεις του ότι έχει εναλλακτικό σχέδιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών με βαλκανική συμμαχία. Το Μέγαρο Μαξίμου άδειασε τον υπουργό Άμυνας τονίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη» στη συμφωνία που έχει συνομολογηθεί με την ΠΓΔΜ. Επιπλέον, υπογράμμισε πως η ελληνική πλευρά σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ να περάσει τη συντγματική αναθεώρηση από τη Βουλή των Σκοπίων.

Ακολούθως ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον 24/7 άφησε αιχμές πως ο κ. Καμμένος έδρασε ερήμην και χωρίς τη συγκατάθεση της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως οι ισχυρισμοί του κυβερνητικού εταίρου περί εναλλακτικού σχεδίου για τη σύσταση βαλκανικής συμμαχίας με τη συμμετοχή της ΠΓΔΜ ουδέποτε έχουν τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο και δεν αποτελούν εναλλακτική πρόταση.

Απαντώντας δε και στις δηλώσεις του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι μπορεί να στηρίξουν πρόταση μομφής κατά του ΣΥΡΙΖΑ αν η συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στη Βουλή, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι εκ των πραγμάτων φήφοι εμπιστοσύνης συμβαίνουν κανονικά με τον προϋπολογισμό, όχι μόνο με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here