Το Μega σκάνδαλο πότε θα ανοίξει;

2
2089

Το σκάνδαλο του Μega πότε θα ανοίξει; Μπροστά στη σκοτεινή υπόθεση της Τηλέτυπος η Novartis μοιάζει με παραμυθάκι!

Πέρασαν κοντά δυο χρόνια από το κλείσιμο τον λογαριασμών και ενώ οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι οι τράπεζες αποπληρώνουν κανονικά τα χρέη του σταθμού.

Οι μετοχές άλλαξαν χέρια, με τον βασικό μέτοχο να αποφασίζει πρώτος να τραβήξει τη πρίζα (Βαρδινογιάννης). Όμως το μαγαζί δεν έχουν πρόθεση να το λειτουργήσουν ούτε οι άλλοι δυο ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες (Μαρινάκης – Σαββίδης).

Οι τράπεζες μισολένε για τον πλειστηριασμό κι έπειτα, αν αυτό το σενάριο πάει καλά, ένας νέος ιδιοκτήτης (μήπως κάποιος από αυτούς που ήδη παίζουν με το μαγαζάκι;) θα ψωνίσει το σήμα και τη χρυσή ταινιοθήκη και όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι, θα κυνηγάμε φαντάσματα στα δικαστήρια.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση κρατά κλειστό το στόμα της και σφυρίζει αδιάφορα!

Στην πρόσφατη συνάντηση με την ομάδα του αντιπροέδρου κ. Δραγασάκη ζητήθηκε από τους εργαζόμενους ένα υπόμνημα, ήθελαν να μάθουν κι αυτοί τι ακριβώς συμβαίνει με τον σταθμό και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων το ετοίμασαν.

Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, πρόκειται για μια υπόθεση που «μπάζει» από παντού.

Οι εργαζόμενοι του Μega παραμένουν 25 μερόνυχτα σε αντίσκηνα, στην είσοδο της Μότορ Όιλ, της εταιρίας του κ. Βαρδινογιάννη.

Αλήθεια ακούει; Βλέπει ο βασικός μέτοχος; Πιστεύει πως θα βγει αλώβητος από αυτή την ιστορία;

Το στοιχείο που δίνει ελπίδα είναι η εισαγγελική έρευνα για την Τηλέτυπο, που ήδη ξεκίνησε να τρέχει. Θα αποδοθούν ευθύνες σε κάποιον από τους παλιούς ιδιοκτήτες; Θα φανερωθεί επιτέλους η περιβόητη δανειακή συμφωνία;

Θυμάμαι λοιπόν, τότε που καθημερινά καλύπταμε τον αγώνα των 393 καθαριστριών, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, τότε ήταν ο Σύριζα που πρωτοστατούσε και έσκιζε τα ρούχα του για την ανυπόφορη αδικία. Σήμερα δεν βλέπουν το άδικο εκείνοι που κυβερνούν;

Το «βοθροκάναλο» έπρεπε να το φιμώσουν, μέχρι να το κλείσουν, άλλωστε το φώναζαν από την πρώτη μέρα και μέσα στη λάσπη θα πετάξουν και τους 420 εργαζόμενους κι αυτό δεν τους απασχολεί! Τρέχουν να προλάβουν άλλες αμαρτίες, να σώσουν κάτι από τα δικά τους παλικάρια.

Όσο για τις τράπεζες, εκτός από τα ελληνικά δικαστήρια, υπάρχουν και τα ευρωπαϊκά και εκεί να δούμε αν θα μπορέσουν να κρυφτούν.

Παρακάτω ακολουθεί το υπόμνημα, φορτωμένο με εκατομμύρια ευρώ, φροντισμένο από τους εκπρόσωπους των εργαζομένων του Μega προς τον κ. Δραγασάκη:

Κύριο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Αθήνα , 26.2.2018

Αξιότιμε κύριε Αντιπρόεδρε,

Παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, από την 11.03.16 οπότε και δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ οι εργαζόμενοί της εξασφάλισαν την αδιάλειπτη λειτουργία του MEGA CHANNEL έως και σήμερα .

Η συνεχής παρουσία του στην τηλεοπτική αγορά και οι υψηλές τηλεθεάσεις του είχαν ως αποτέλεσμα, τα διαφημιστικά έσοδα της Εταιρείας να ανέλθουν, για το 2016 σε 33.564.000€, ενώ για το 2017 σε 18.610.000€.

Από την 11.03.2016 έως και σήμερα έχουν αποπληρωθεί στις θυγατρικές εταιρείες Factoring των Τραπεζών συνολικά 21.097.000€.

Το από 28.12.2012 Κοινό Ομολογιακό Δάνειο ύψους 98.000.000€, με Εκδότρια την «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.» και Διαχειρίστρια την «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.», εξυπηρετείται μέχρι και σήμερα.

Έχουν καταβληθεί τόκοι ύψους 17.500.000€ ενώ μετά την καταγγελία του έχει αποπληρωθεί κεφάλαιο 17.700.000€ . Το υπόλοιπό του σήμερα είναι 80.900.000€ (πλέον κεφαλαιοποιούμενων τόκων με επιτόκιο 9%).

Οι δεσμευμένες απαιτήσεις της Εταιρείας από πελάτες της (διαφημιστικές εταιρείες) σήμερα ανέρχονται στα 57.734.000 €.

Στην ABC Factors υπάρχουν απαιτήσεις ύψους 1.968.000€ και μετρητά 5.086.000€ ενώ στην ΕΘΝΙΚΗ Factors υπάρχουν απαιτήσεις ύψους 443.000€ και μετρητά 150.000€.

Περαιτέρω στην ALPHA BANK υπάρχουν απαιτήσεις ύψους 20.130.000€ και μετρητά περίπου 1.820.000€, τα οποία υπερκαλύπτουν το ενέχυρο των 10.000.000€, που έχει παρασχεθεί υπέρ των δανειστών.

Στο προσωπικό οφείλονται μισθοί μέχρι και 16 μηνών ύψους 8.100.000€ όπου θα μπορούσε να καταβληθεί σημαντικό μέρος αυτών από τα ως άνω ποσά.

Έναντι αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου έχουν καταβληθεί από τους Μετόχους για μισθοδοσία του προσωπικού 5.500.000€ (μισθοδοσία από 1.04.16 έως και 30.09.16 συν το σύνολο των δώρων και επιδομάτων αδείας για το 2016 και 2017).

Αυτονόητο, λόγω της υφιστάμενης δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, οποιαδήποτε αποδέσμευση χρηματικών ποσών από τα ως άνω αναφερόμενα, για την ικανοποίηση μισθοδοσίας των εργαζομένων, θα πρέπει να διατεθεί είτε απ’ ευθείας από το τραπεζικό ίδρυμα είτε μέσω διαχειριστή πληρωμών.

Τέλος, η οικονομική κατάσταση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ συγκριτικά με τους λοιπούς τηλεοπτικούς σταθμούς βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση όσον αφορά τις υποχρεώσεις της και τα περιουσιακά της στοιχεία (απαιτήσεις, ταινιοθήκη, έγγειος ιδιοκτησία).

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας,

Μάνος Kαραχάλιος Γιάννης Μανούσος

Εκπρόσωπος Διοικητικών Υπαλλήλων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ Εκπρόσωπος Τεχνικών Υπαλλήλων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ

Πάνος Τουμάσης

Εκπρόσωπος Δημοσιογράφων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ

Το Μega σκάνδαλο πότε θα ανοίξει;

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here