Το Ποτάμι ζητά να καταθέσουν στη Βουλή οι προστατευόμενοι μάρτυρες

0
68

Με ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρεται στην υπόθεση της Νοvartis και ζητά να έρθουν στην προανακριτκή οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες να καταθέσουν, ενώ πρέπει να υπάρξει ενημερωση για το σύνολο της αλληλογραφίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπάρξουν μόνο σκιές και να μην έχουμε ούτε ενόχους, ούτε αθώωους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ποταμιού έχει ως εξής:
Το έργο της προανακριτικής είναι εξαρχής υπονομευμένο. Οι άθλιες διατάξεις περί ευθύνης υπουργών δεν αφήνουν δυστυχώς πολλά περιθώρια για ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Οι πολίτες θα ζήσουν άλλη μια καταιγίδα από καταγγελίες, φήμες, διαρροές, βρισιές, λάσπη, μη μπορώντας τελικά να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα. Και φοβούμαστε ότι αυτός είναι και ο στόχος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Να μην έχουμε ούτε ενόχους, ούτε αθώους, μόνο σκιές. Και αυτό είναι το χειρότερο.

Το Ποτάμι θα αγωνισθεί μέσα σε αυτό το περιοριστικό πλαίσιο να αναδείξει την αλήθεια. Πρώτη προτεραιότητα είναι να έρθουν και να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες. Και οι Βουλευτές – ανακριτές πρέπει να ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών που διερευνούν εδώ και χρόνια το σκάνδαλο Novartis.

Και βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σταματήσει η ανεπίτρεπτη και αντισυνταγματική εμπλοκή υπουργών και λοιπών κυβερνητικών, κομματικών και εξωθεσμικών παραγόντων στο έργο της Δικαιοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here