Το Ποτάμι απέκτησε ξανά δικαιώματα κόμματος στη Βουλή

0
89

Tο Ποτάμι αποκτά ξανά Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς ορκίστηκε βουλευτής ο Νίκος Νυφούδης και συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των πέντε βουλευτών που προέρχονται από το ίδιο κόμμα. Ήδη έδωσε θετική γνωμοδότηση το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενημέρωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη ότι «η αρμόδια Υπηρεσία της Βουλής θα προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την ανασυγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Κανονισμού της Βουλής».

Στην χθεσινή του επιστολή ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, στις 11 Απριλίου ανέλαβε τα βουλευτικά της καθήκοντα η Αντιγόνη Λυμπεράκη και τη Δευτέρα 6 Μαΐου αναλαμβάνει ο Νίκος Νυφούδης. Η κυρία Λυμπεράκη εκλέχθηκε βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Αθηνών και ο κ. Νυφούδης της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, και οι δύο με τους συνδυασμούς του Ποταμιού.

Επίσης, σας είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Μαυρωτάς βουλευτής Αττικής και ο Σπύρος Λυκούδης βουλευτής Α’ Αθηνών εκλέχθηκαν ομοίως βουλευτές με τους συνδυασμούς του Κινήματός μας.

Από τις διατάξεις των άρθρων 15 παρ. 1, 2 και 16 παρ. 1 του Κανονισμού της Βουλής προκύπτει ότι πέντε βουλευτές, οι οποίοι εκλέχθηκαν με κόμμα που έλαβε μέρος στις γενικές εκλογές από τις οποίες προήλθε η Βουλή, με συνδυασμούς στα δύο τρίτα (2/3) τουλάχιστον των εκλογικών περιφερειών της χώρας, συγκροτούν αυτοδικαίως Κοινοβουλευτική Ομάδα, εκτός αν δηλώσουν ενυπόγραφα διαφορετική προτίμηση.

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλώ να ζητήσετε την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής προκειμένου να διαπιστωθεί η αυτοδίκαιη επανασυγκρότηση της Κ.Ο του κόμματός μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here