Το πρόβλημα των Δέκα μικρών Μήτσων είναι ο…Μήτσος, ο Λάκης δηλαδή

3
904

Είδες τους Δέκα μικρούς Μήτσους το Σαββατόβραδο, φιλαράκι μου; Ήταν το δεύτερο επεισόδιο, που μετέδωσε ο Αντέννα.

Το βρήκα πολύ καλύτερο από το πρώτο. Με κάλυψη των τελευταίων μεγάλων θεμάτων, με ευφυή σχολιασμό και απολαυστικές ερμηνείες.

Ωστόσο, το κοντέρ τής τηλεθέασης έδειξε μόλις 14,5%, φιλαράκι. Σαφώς κάτω από την πρεμιέρα. Απέναντι, στον Alpha, ο Σπύρος Παπαδόπουλος έκανε κανονικό γλέντι (και στην τηλεθέαση).

Ποιο είναι το πρόβλημα και οι Μήτσοι «δεν πουλάνε», για να το πούμε λαϊκά; Νομίζω ο ίδιος ο δημιουργός και βασικός ερμηνευτής τους, φιλαράκι, ο Λάκης Λαζόπουλος. Είναι προφανές ότι πολύς κόσμος διατηρεί ζωντανή την άκρως κομματικοποιημένη εικόνα του στο Αλ Τσαντίρι, στα χρόνια τού Alpha, και δεν τον ακούει καν.

Ο Λάκης υποστήριζε τότε ότι κάνει καυστική σάτιρα, όμως εκείνοι τον θεωρούσαν ακραίο προπαγανδιστή του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα κορυφώθηκε με την αποκάλυψη των συζητήσεων για να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και με τις επιθέσεις του στην… αντιπολίτευση όταν σχηματίστηκε η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ. Ήταν η πρώτη φορά που η σάτιρα καυτηρίαζε το έργο τής αντιπολίτευσης και όχι των κυβερνώντων.

Κάπως έτσι, φιλαράκι μου, ο Λάκης «διεγράφη» στη συνείδηση πολλών, πάρα πολλών. Και την πληρώνουν τώρα οι Δέκα μικροί Μήτσοι, παρά την καλή προσπάθεια που φαίνεται πως γίνεται.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. έτσι είναι ακριβώς όπως το γράφετε …..κακό πράγμα η μνήμη και δυστυχώς στην περίπτωση του δεν μπορώ να διαχωρίσω το έργο από τον καλλιτέχνη ….

  2. Συμφωνώ γενικά με τη συλλογιστική σου, φιλαράκι μου, όμως και εμείς οι ψηφοφόροι συμπεριφερόμαστε σαν… παρθενοπιπίτσες, που τις ξεγέλασε με την προπαγάνδα του ο κακός λύκος. Ενήλικες είμαστε, πριν πάμε στην κάλπη να σκεφτόμαστε, να ενημερωνόμαστε, να συζητάμε, να ψαχνόμαστε, φιλαράκι. Τι είναι ο Λαζόπουλος και μας παρέσυρε όλους εμάς να επιλέξουμε αυτούς που κυβερνούν και μάλιστα δυο φορές. Ας μην τα ξεχνάμε αυτά. Λες και είναι ο μόνος που έκανε προπαγάνδα και είναι ο μόνος που κόλλησε και «έφαγε» από την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία.
    Ο Λαζόπουλος είναι ευφυής, ταλαντούχος, το δεύτερο επεισόδιο των Μήτσων ήταν εξαιρετικό, με δυνατό πολιτικό σχολιασμό, σκωπτικό και ειρωνικό, αληθινό και ανθρώπινο. Μου θύμισε τις καλές εποχές του Mega.
    Στο κάτω κάτω ο Λαζόπουλος πλήρωσε το λάθος του, ας μην μένουμε εκεί, έχει κάτι να πει, πέρα από τα συνήθη. Συνήθως τα… συνήθη είναι της ξεφτίλας, φιλαράκι μου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here