Το ΣτΕ καταργεί τον νόμο Κατρούγκαλου για τον ΕΦΚΑ

0
144

Με απόφασή του το Συμβούλιο Επικρατείας καταργεί τον νόμο Κατρούγκαλου για τον ΕΦΚΑ ξεσηκώνοντας θύελλα κυβερνητικών αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίασή της την Παρασκευή 30 Μαρτίου, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε με ψήφους 17 υπέρ και 8 κατά, παράνομη την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων αλλά και των αγροτών, στον ΕΦΚΑ όπως και την εισφορά του 20%.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές που ενημερώθηκαν για την απόφαση του ΣτΕ αιφνιδιάστηκαν και μίλησαν για «πολιτικό παιχνίδι του ΣτΕ».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ κι αναφερόμενος στο θέμα σημείωσε πως «αν η πληροφορία για το ΣτΕ ισχύει, αποτελεί ιστορική δικαίωση για τον κλάδο μας και τις κινητοποιήσεις του 2016…ήρθε και η Ανάσταση για τους δικηγόρους…» και πρόσθεσε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου οδηγεί στη δήμευση εισοδήματος και οι δικηγόροι έχουν προσβάλει τον νόμο Κατρούγκαλου.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός για τον ασφαλιστικό νόμο Γιώργος Κατρούγκαλος, πεπίσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε πως Προφανώς και θα προσαρμοστεί ο νόμος αν υπάρξει απόφαση του ΣτΕ για τις ασφαλιστικές εισφορές των Ελεύθερων Επαγγελματιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here