Το τέλος του μνημονίου και Novartis στη συνάντηση Γεννηματά-Μοσκοβισί

0
53

Σχετικά με την υπόθεση Novartis, αλλά και για το μέλλον της χώρας μετά την έξοδο από τα μνημόνια συζήτησαν η Φώφη Γεννηματά και ο Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.
Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ εξέφρασε την αγωνία της για την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα μετά το τέλος του προγράμματος ενώ σε ότι αφορά στην υπόθεση με την φαρμακευτική εταιρία εξαοέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνηση λέγοντας ότι «πετούν τσουβάλια λάσπης για να εξοντώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους». Από την πλευρά του ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε πως «το τέλος του μνημονίου δεν είναι το τέλος του παιχνιδιού» και πρόσθεσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να διαμορφώσει τη δική της στρατηγική.
Μετά το τέλος της συνάντησης η κα Γεννηματά σε δήλωσή της ανέφερε:
Είναι πολύ μεγάλη χαρά μας που είχαμε την ευκαιρία σήμερα να φιλοξενήσουμε τον επίτροπο και φίλο Ευρωσοσιαλιστή Πιερ Μοσκοβισί.

Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το τέλος του προγράμματος αλλά και να εκφράσω την προσωπική μου αγωνία, ότι δεν θεωρώ ότι το τέλος του προγράμματος κατ’ ανάγκη σημαίνει και την οριστική και ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ζήτησα την στήριξή του σε τρεις στόχους που πρέπει να θέσει αυτή την στιγμή η Ελλάδα: την άμεση ελάφρυνση του χρέους που συνεπάγεται και μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα και βεβαίως ένα σχέδιο ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων και κοινωνικής δικαιοσύνης που είναι απολύτως απαραίτητο. Ένα δικό μας εθνικό σχέδιο για να μπορέσουμε όχι μόνο να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση αλλά να αφήσουμε οριστικά πίσω μας τα αδιέξοδα.

Βεβαίως είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε και για την εξέλιξη του Κινήματος Αλλαγής, για τη δυναμική που αναπτύσσει και το προσεχές συνέδριό μας, στο οποίο ελπίζω να βρει το χρόνο και τη δυνατότητα να είναι παρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here