Το ΥΠΕΞ απειλεί με 10ετή κάθειρξη όποιον δημοσιεύσει απόρρητα έγγραφα

1
142

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η δημοσίευση απόρρητου υλικού για τα βλήματα στη Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα η κατάθεση στη Βουλή από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο, εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση της πώλησης των βλημάτων και την εμπλοκή στο ζήτημα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. Μάλιστα το υπουργείο έφθασε σε σημείο με ανακοίνωσή του να «απειλεί» με 10ετή κάθειρξη όποιον δημοσιεύει απόρρητα έγγραφα.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα: «όποιος με πρόθεση του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών». Παράλληλα, ο Εθνικός Κανονισμός Ασφαλείας στο άρθρο 26 προβλέπει ότι «απαγορεύεται αυστηρά η ανατύπωση ολοκλήρου ή μέρους εγγράφου ΕΤΝΑ».

Επίσης τονίζεται ότι: «Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, υπερβαίνουν τις όποιες κομματικές διαμάχες και αντιπαραθέσεις. Δεν δύναται κατά συνέπεια η αντιπολίτευση, στο όνομα κομματικών αντιπαραθέσεων, να παραβιάζει τον ποινικό κώδικα που η ίδια ψήφισε και τον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας που η ίδια υιοθέτησε τον Ιούνιο του 2004».

Το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως «με μεγάλη υπομονή και αίσθημα ευθύνης, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς έχει τηρήσει στάση σιωπής μέχρι τούδε, με γνώμονα τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων, τα οποία δυστυχώς άλλοι δίνουν βορά στην υπηρεσία μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Πλέον βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καλούμε δημόσια τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμπεριφερθούν επιτέλους με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και νηφαλιότητα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τον Καμμένο πρέπει να εννοεί που έδωσε στη δημοσιότητα την απόφαση του ΚΥΣΕΑ να γίνιει αποδεκτή η πώληση και τη διακρατική συμφωνία που δεν υπήρξε ποτέ! ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ. ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΘΟΡΥΒΟ!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here