Τον ρόλο της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις Ε.Ε. – Τουρκίας θα αναδείξει ο Αλ. Τσίπρας

0
16
Greece's Prime Minister Alexis Tsipras arrives at the Auberge de Castille palace, the Prime Minister office, on the occasion of an informal European Union and African leaders summit on migration held in Valletta, Malta, Wednesday, Nov. 11, 2015. The meeting of leaders is to map strategy to beef up development project aid in Africa and set up mechanisms to repatriate migrants Europe says don't deserve its protection. (AP Photo/Alessandra Tarantino)

 

Με την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των κρατών μελών της Ε.Ε. συνεχίζονται την Πέμπτη οι εργασίες των Ευρωπαίων ηγετών, στη Βαλέτα της Μάλτας.

Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα επιχειρήσει να επιδείξει τη σημασία της επίσκεψής του στην Τουρκία, την επόμενη εβδομάδα.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην Άγκυρα προκειμένου να θέσει την ατζέντα της Ε.Ε. και να ακούσει την τουρκική πλευρά. Στόχος του Πρωθυπουργού είναι να αναδείξει τη θέση της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις Ε.Ε. – Τουρκίας για την επίλυση του προσφυγικού ζητήματος.

Ο κ. Τσίπρας, στην αυριανή Σύνοδο, θα επισημαίνει ότι η ταυτοποίηση και η μετεγκατάσταση των προσφύγων προς τις χώρες της Ε.Ε. θα πρέπει να γίνεται στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα, προκειμένου να σταματήσουν τα ναυάγια στο ΑιγαίοΠαράλληλα, αναμένεται να εξηγήσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο τριών κρίσεων και ότι δέχεται ισχυρή πίεση για την επίλυσή τους.

Αυτή τη στιγμή, Ευρωπαίοι και Αφρικανοί ηγέτες έχουν δείπνο εργασίας.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Τσίπρας θα έχει το πρωί συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, με τους δύο ηγέτες να συζητούν κυρίως για το προσφυγικό.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση και με τον Ελβετό πρόεδρο, Σιμονέτα Σομαρούγκα, με αντικείμενο διαβούλευσης την προώθηση της συνεργασίας σε οικονομικό και φορολογικό επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here