Τόσκας: Να μην ταυτίζονται οι μετανάστες με τους τρομοκράτες

0
17

 

 

  Τη θέση ότι δεν πρέπει να ταυτιστούν οι μεταναστευτικές ροές με την τρομοκρατία, διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Σχολιάζοντας αναφορές σύμφωνα με τις οποίες πρωταγωνιστές της επίθεσης στο Παρίσι διήλθαν από την Ελλάδα, ο κ. Τόσκας διευκρίνισε πως «υπήρχαν δύο περιστατικά για τα οποία συνεργαστήκαμε με τις γαλλικές αρχές και τα οποία εντοπίστηκαν σε χρόνο – ρεκόρ. Πέρασαν από τη Λέρο, συγκεκριμένη ημερομηνία, αρχές Οκτώβρη και συμμετείχαν στις επιθέσεις στο Παρίσι».

«Οι Γάλλοι μας ζήτησαν τα στοιχεία, εμείς τα δώσαμε σε χρόνο – ρεκόρ, γιατί είχε γίνει πολύ καλή ταυτοποίηση στη Λέρο και επιβεβαιώθηκαν αυτά τα στοιχεία. Επομένως μιλάμε για δύο περιπτώσεις μέσα στις 500.000 ανθρώπων που ήρθαν από την αρχή του χρόνου» ανέφερε ο κ. Τόσκας.

Ερωτηθείς αν η χώρα έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ο υπουργός απάντησε καταφατικά: «Έχουμε λάβει αυξημένα μέτρα και στους χώρους ταυτοποίησης στα νησιά, γίνονταν οι έλεγχοι, προσπαθούμε να γίνουν ακόμη καλύτεροι. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here