Τοσουνίδης: Μπορεί να στηρίξουμε πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ για το Σκοπιανό

0
54

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, οι ΑΝΕΛ να στηρίξουν πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στη Βουλή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Τοσουνίδης ανέφερε πως εφόσον η Νέα Δημοκρατία δεσμευτεί ότι δεν θα παραχωρήσει το όνομα «Μακεδονία» στην ΠΓΔΜ όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση, τότε οι ΑΝΕΛ «μπορούν να συζητήσουν» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρόταση μομφής κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που η ΝΔ δεν διατυπώσει ξεκάθαρη στάση οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να τη βοηθήσουν να ανατρέψει τη σημερινή κυβέρνηση και το έργο που έχει τελεστεί.

Επανέλαβε για άλλη μια φορά τη θέση του κόμματος πως θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση εάν η συμφωνία των Πρεσπών κατατεθεί προς κύρωση στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τον ίδιο δε, κάτι τέτοιο δεν σημαίνει απαραίτητα απώλεια της δεδηλωμένης.

Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους. Δεν δικαιούνται να ζητούν ανατροπή κυβέρνησης όταν υποστηρίζουν το ίδιο με τον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here