Τουρκία: Η ΕΕ να καταδικάσει τον «αλαζόνα πολιτικό κωμικό», Π. Καμμένο

0
76

Με αναρτήσεις του στο twitter ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ επιτίθεται εκ νέου στον Έλληνα ΥΕΘΑ ζητώντας από την ΕΕ την καταδίκη των δηλώσεων Πάνου Καμμένου για την Τουρκία χαρακτηρίζοντάς τον «αλαζόνα πολιτικό κωμικό» που απλώς φέρει έναν υπουργικό τίτλο.

Όπως τονίζει στις αναρτήσεις του ο Τσελίκ, η ΕΕ δεν μπορεί να διακηρύσσει τις αρχές της αλλά συνάμα να αγνοεί τις «διαρκώς προκλητικές» τοποθετήσεις του κ. Καμμένου, αναφερόμενος συγκεκριμένα στη δήλωση του Έλληνα ΥΕΘΑ περί αποστολής περαιτέρω ελληνικών στρατευμάτων στα σύνορα.

Επιπλέον, κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση πως με τη σιωπή που επιδεικνύει ουσιαστικά δίνει τη συναίνεσή της στα λεγόμενα Καμμένου, ενώ επεσήμανε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι μολονότι μιλά για πολιτικές και νομικές αρχές εθελοτυφλεί απέναντι στη συμπεριφορά του υπουργού του.

Ο κ. Τσελίκ τόνισε πως εάν η ΕΕ θέλει να λογίζεται ως επιθυμητός προορισμός για τα υποψήφια κράτη όπως η Τουρκία, δεν μπορεί να δίνει πάσα σε «προκλητικές» συμπεριφορές, καθώς διαφορετικά δεν προσφέρει τίποτε άλλο παρά «κενή» αλληλεγγύη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here