Τουρκικό σχέδιο για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

0
215

Σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Γκρίζο σενάριο με υπογραφή Ερντογάν», η Realnews δημοσιεύει ότι η ΕΥΠ έχει στα χέρια της σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία ενδέχεται να προκαλέσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ενόψει εκλογών.

Στόχος είναι άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής να αποβιβαστούν σε ελληνική βραχονησίδα με το πρόσχημα της διάσωσης παράνομων μεταναστών ή προσφύγων. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών επέφεραν αλλαγές και στο σχέδιο δράσης του Λιμενικού Σώματος, τα πλωτά σκάφη του οποίου πλέον υποστηρίζονται στις περιπολίες τους και από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το σενάριο που αναφέρει η Realnews, ένα φουσκωτό σκάφος που θα ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με πρόσφυγες από τη Συρία θα οδηγηθεί εσκεμμένα σε ναυάγιο από τους Τούρκους, πάνω σε βραχονησίδα που έχει επιλεγεί από τη μυστική υπηρεσία της Τουρκίας.

Σε μικρή απόσταση από το φουσκωτό θα βρίσκεται σκάφος της tουρκικής ακτοφυλακής, τo πλήρωμα του οποίου θα ξεκινήσει άμεσα επιχείρηση «διάσωσης» οδηγώντας τους ναυαγούς πάνω στη βραχονησίδα, υποστηρίζοντας πως αυτή ανήκει στην Τουρκία.

Η ελληνική πλευρά θα αντιδράσει και εκεί αναμένεται να κλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο.

Γι’ αυτό δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τη Realnews, νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός στις κινήσεις των πλωτών του Λιμενικού, τα οποία παρακολουθούνται από μεγαλύτερα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε επιφυλακή είναι και η Αστυνομία, προκειμένου στις περιοχές που είναι δυνατό να εφαρμοστεί μια τέτοια προβοκάτσια, να υπάρχει άμεση ενημέρωση σε κεντρικό επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here