Τούρκος υπουργός απειλεί: Ακόμη δεν έχετε δει τίποτα στον Έβρο

0
60

Με την απειλή η «η Ελλάδα δεν έχει δει ακόμη τίποτε» ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, έδωσε το στίγμα των προθέσεων της χώρας του για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

«Προσπάθησαν να τους απωθήσουν και χθες στον Έβρο, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας μας εμπόδισαν τις ενέργειές τους. Πάνω από 143.000 αιτούντες άσυλο πέρασαν στην άλλη πλευρά. Κι αυτή είναι μόνον η αρχή», είπε.

«Επειδή δεν έπεσαν πολλές βροχές έχει υποχωρήσει η στάθμη του ποταμού σε αρκετά σημεία και το βάθος είναι μικρότερο από μισό μέτρο. Έχουμε πάνω από 200 χιλιόμετρα σύνορα στον Έβρο. Αυτό που συνέβη ως τώρα δεν είναι τίποτε. Περιμένετε να δείτε τι θα γίνει στη συνέχεια». Εννοώντας ότι θα είναι πολύ πιο εύκολο στους μετανάστες να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, τους επόμενους μήνες.

«Οι μάσκες τους έπεσαν. Η ωμότητα αυτών που έδιναν μαθήματα ανθρωπιάς έγινε πλέον εμφανής. Πόσοι ξένοι βρίσκονται στη χώρα του Μητσοτάκη, ξέρετε; Συνολικά 115 χιλιάδες ξένοι για τους οποίους πήρε 10 φορές τα χρήματά τα οποία τους αναλογούν. Από αυτούς οι 40 χιλιάδες και κάτι είναι στα νησιά και οι 70 χιλιάδες και κάτι στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εμείς έχουμε τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες. Όταν κάποιος μιλάει ας κοιτάει πρώτα τον εαυτό του. Ας κοιτάει τι βάρος βαστάζει ο ίδιος. Έχουν παραβιάσει πλήρως τις διαδικασίες που έθεσε η ΕΕ για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες καθώς και τη Συνθήκη της Γενεύης».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here